Осъдиха двама за кражби от домове и автомобили, чиито врати разбивали

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо обвинителен акт на Районна прокуратура – Стара Загора, са осъдени Б.С., на 32 г., и Д.И., на 42 г., привлечени като обвиняеми за това, че в с. Зимница, общ. Мъглиж, за периода от неустановена дата през месец юни 2019 г. до 14 октомври 2019 г., в съучастие като извършители, в условията на продължавано престъпление – на пет пъти, и в условията на опасен рецидив, от частни домове и автосервиз, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имоти – счупване на стъкла и повреждане на патрон за отключване на автомобил и разбиване на брави на врати, са отнели чужди движими вещи – радиостанции, акумулаторни батерии, тонколони, одеяла, часовници и други вещи, всичко на обща стойност 2552 лева, от владението и без съгласие на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвоят, като Д.И. е извършил две кражби – престъпление по чл. 196, ал.1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, вр. чл. 26, вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

Районен съд – Казанлък е наложил на Б.С. наказание от 7 години лишаване от свобода, а на Д.И е определено наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим и за двамата.

Присъдата е обжалвана пред Окръжен съд – Стара Загора, потвърдена е като законосъобразна и е влязла в законна сила. Понастоящем Б.С. и Д.И. изтърпяват наказанията си в затвора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн