Зов за помощ за двама старозагорци – 9-годишната Ромина и 36-годишния Стоян

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_61349-годишната Ромина Дичева Нончева е от Стара Загора. Ученичка във II клас, в 9-то ОУ ”Веселин Ханчев”. Момиченцето се бори с коварната болест левкемия. Настанена е по спешност в отделение по Онкохематология, УМБАЛ “Св. Георги”, гр. Пловдив. Заболяването изисква терапия със скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лева на месец. За съжаление преди няколко месеца бащата на Ромина е изгубил битката с рака и семейството е без мъжка опора – финансова и морална. Сумата за лечението е непосилна за семейството. Родителите на децата от класа на Ромина се самоорганизират и доброволно събират средства в помощ на нея и майка й. Апелът им е при възможност да се свържете с някоя от двете дами /майки на деца от II “А” клас от 9-то ОУ “Веселин Ханчев” гр. Стара Загора/, които са ангажирани с каузата, тъй като все още няма открита дарителска сметка. „Няма минимална или максимална сума, нека всеки помогне, ако има желание и според възможностите си!“, споделят организаторите. Предстои провеждането и на благотворителни базари в парк „Пети октомври“ на 06 и 13 март. Организира се и кампания за поставяне на кутии за дарения в града.

За контакт: Гергана Иванова – 0897 933 890 и Валентина Филипова – 0886 042 481.

IMG_612736-годишният Стоян Миланов от Стара Загора се нуждае от финансова помощ за лечението си. През 2018 година мъжът е диагностициран с Болест на двигателния неврон (Латерална Амиотрофична Склероза). След дълго обикаляне на лечебни заведения у нас и в чужбина той най-после открива лекарството Radicut, което се произвежда в Япония. Лечението с него трае 6 месеца и възлиза на стойност 25 000 лева. Стоян се обръща за помощ към Министерството на здравеопазването и НЗОК, но и от двете места получава отговор, че не може да бъде подпомогнат, тъй като заболяването не е в списъка на тези, които подлежат на финансова подкрепа. Поради множество пречки не може да бъде открита сметка на негово име и средствата в негова полза се събират в тази на съпругата му – Галина Ангелова Троева. Събраната до момента сума е 10 230, 00 лева. Всеки, който желае да помогне може да го направи по следните начини: паричен превод на Galina Angelova Troeva – БАНКА ДСК-АД, IBAN: BG88STSA93000027739051 и плащане чрез PayPal – email: g_na@abv.bg

За повече информация може да се свържете със съпругата на Стоян – Галина Троева – 0895 423 381 или с майка му – Пенка Миланова – 0878 576 101. На снимките може да се запознаете с Решение от ТЕЛК, Епикриза и отказа на НЗOК.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн