Рецидивист изтрая месец на свобода и пак открадна

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.И., на 57 г., привлечен като обвиняем за това, че на 18 февруари 2021 г., в гр. Стара Загора, отнел чужда движима вещ от владението на продавач-консултант в магазин, без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини и същото е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл. 196, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.18, вр. чл.29 от Наказателния кодекс.

А.И. за последно е бил освободен от затвора през декември 2020 г. след изтърпяване на поредното наложено му наказание „лишаване от свобода“.

На 18.02.2021 г., след като употребил алкохол, А.И. влязъл в магазин в района на Централния кооперативен пазар в Стара Загора. Той имал намерение да извърши кражба, за да си набави средства. От търговския обект обвиняемият взел тонколона на стойност 100 лева, която била изложена в близост до входа, и след това избягал. Действията му били забелязани от продавач-консултанта, който го последвал и след около 40-50 метра успял да го залови заедно с отнетата вещ. Сигнал за извършеното бил подаден в полицията, като пристигналите на място служители задържали обвиняемия.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.И. и прие, че съществува реална опасност той да извърши и други престъпления.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн