Община Стара Загора участва в Европейската индустриална седмица

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Untitled (3)От днес до 25 февруари Община Стара Загора ще вземе участие в Европейската индустриална седмица 2021 година. Темите на форума ще бъдат насочени върху ускорената зелена и цифрова трансформация на Стара Загора, както и върху променящата се глобална конкурентна среда в контекста след COVID-19.

Събитието ще се провежда в онлайн платформата „Zoom“ и в него участие ще вземат кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Симеон Дянков – икономист и вицепремиер и министър на финансите в период от 2009-2013, Лиляна Павлова – заместник-председател на Европейската инвестиционна банка.

Във форума участие ще вземат още представители от страна на Международния валутен фонд, Министерството на финансите, Фонд на фондовете, Министерството на енергетиката, Министерството на труда и социалните политики и др.

Дните на индустрията на ЕС са водещо ежегодно събитие в Европа, посветено на промишлеността и европейската икономика. Събитието е основна платформа, включваща широк кръг от партньори за обсъждане на индустриални предизвикателства в областта на промишлеността, като през последните години Европейската комисия организира Дните на индустрията на ЕС като възможност за заинтересовани страни, граждани и бизнес да се включат в този диалог, за да се гарантира, че политиката на европейско, национално, регионално и местно ниво ще отразява всички интереси и ще създаде условия на европейската индустрия да осигури работни места, растеж и иновации в Европа.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн