Разкриват денонощен имунизационен кабинет в Стара Загора, пускат и 3 мобилни екипа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

20210221_163214Зам.-министърът на здравеопазването доц. Евгени Григоров посети днес Регионалната здравна инспекция в Стара Загора. Той бе тук във връзка с имунизационната кампания срещу COVID-19.

Само в днешния ден в двата имунизационни кабинета в Стара Загора са били ваксинирани 230 души, съобщи доц. Григоров. Най-голям е бил броят на ваксинираните в петък – 485 души. От началото на кампанията досега в Старозагорска област са ваксинирани 3436 граждани, като 979 от тях са получили и втора доза.

През следващата седмица в ЦСНП в Стара Загора ще бъде разкрит имунизационен кабинет, който ще работи денонощно, увери доц. Григоров. Ще бъдат разкрити общо 5 имунизационни пункта, отделно от тях и 3 мобилни ще извършват ваксинации по места. Доц. Григоров обясни, че за България е осигурено достатъчно количество ваксини. За членовете на секционните избирателни комисии, които в Старозагорска област са около 1400 души, също са доставени необходимите количества.

Според зам.-министъра електронният регистър на желаещите да се ваксинират работи добре. Доставката на ваксини е регулярна и стабилна. Очаква се от следващата седмица в процеса на ваксиниране да се включат и личните лекари.

В срещата на доц. Григоров участваха областният управител Гергана Микова и директорът на РЗИ д-р Станимир Станков.

*  *  *

ДО
ДИРЕКТОРА НА
РЗИ ГР. СТАРА ЗАГОРА
Към Наш № 16-00-4/19.02.2021 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДИРЕКТОР,

Във връзка с допуснатата възможност ваксиниране срещу COVID-19 да се провежда в събота и неделя и на лица, които не попадат в целевите групи на фаза I-V при условие, че са изразили желание за имунизиране и при наличие на ваксини срещу новия коронавирус, моля да създадете следната организация на териториално ниво. Ваксинации срещу COVID-19 на горепосочените лица да се провеждат от временни имунизационни пунктове в лечебни заведения и от РЗИ, както следва:

* целодневно през почивните дни (събота и неделя);
* в следобедните часове на работната седмица (от понеделник до петък);
* денонощно в лечебни заведения за болнична помощ в областните градове, определени от РЗИ при необходимост.

За създадената организация, реда и начина на записване на желаещите лица за ваксинация срещу COVID-19 информирайте населението чрез средства за масово осведомяване и на място.

В допълнение, при необходимост, органите на Министерството на вътрешните работи ще оказват съдействие на регионалните здравни инспекции при транспортирането на разпределени количества ваксини срещу COVID-19 до лечебни заведения, провеждащи ваксинации срещу новия коронавирус, в т.ч. и до общопрактикуващи лекари.

С уважение,
ПРОФ. Д-Р КОСТАДИН АНГЕЛОВ, дм
Министър на здравеопазването
#

vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн