Ате Пласт отново с личен пример за опазване на околната среда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Ате ПластАте Пласт3Като социално отговорна компания Ате Пласт ООД отново даде ПРИМЕР в града на липите. Служители и мениджмънт на фирмата почистиха и облагородиха района в кв. Индустриален, в близост до техния Завод за екструдиране и конфекция, събирайки десетки чували боклуци.

С ангажирането си към “зелената” идея служителите на Ате Пласт показаха как трябва да действат всички, които желаят промяна тук и сега – те събраха отпадъците в района и изрязаха излишните храсти около пътя. Въпреки редовното почистване от тяхна страна и не само, беше събрано огромно количество боклуци – от дребни до големи битови и индустриални отпадъци.

„Даваме пример как трябва да се отнасяме към заобикалящата ни среда – и лично и като съвременна компания с редица действия в тази посока. Необходимо е всеки един от нас да прояви лична отговорност за опазване на околната среда“ заяви Мария Жекова, управител на Ате Пласт ООД. Тя отправи специални благодарности към Община Стара Загора, която организира извозването на събраните отпадъци.

Ате Пласт не спира да търси  устойчиви решения  в своя бранш, които да помогнат за намаляване замърсяването на околната среда. Следвайки целта си, да произвежда максимално ефективно с използване на минимално количество ресурси, компанията развива нова устойчива „зелена“ политика в посока намаляване на въглеродните емисии чрез увеличаване количеството превозван товар за същия обем, както и оптимизиране на излишното опаковане чрез:

* оптимизиране на сгъването
* плътно прилягане/ без излишен въздух
* изтъняване на опаковката

„Като отговорна комания ние работим в посока кръгова икономика и намаляване на въглеродния отпечатък, който оставяме, изработвайки опаковки с редуцирана до 50% дебелина, но със същата здравина и защитни свойства.“ добави Теодора Желязкова, маркетинг директор на компанията.

Ате Пласт1
#

социални бутони


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн