Ваксинират ни в 5 фази. Задействани са първите две, третата се подготвя

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Vaksina KoronavirusРЗИ – Стара Загора работи по изпълнение на Националния план за ваксинация срещу COVID-19, който се състои от 5 фази.

Към момента се провежда имунизация на желаещи лица с първа игла от 2-ра фаза и с втора игла от 1-ва фаза. Извършва се подготовка за провеждането на фаза 3, която обхваща служители, участващи в поддържането и функционирането на основни за обществото дейности, като се събират списъци на желаещи да се имунизират от тези институции. Подготовката за фаза 4 включва събирането на информация от общопрактикуващите лекари за броя на желаещите да се имунизират от техните пациентски листи.

През следващите дни имунизационната кампания ще продължи с получената ваксина на „Астра Зенека“, като постепенно ще бъдат обхващани желаещи от следващите фази на плана.

Във връзка с възникналата ситуация за отлагане на имунизацията на хора, записали се в имунизационния кабинет на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора, РЗИ уверява, че ще осигури ваксина при изпълнение на фазите на националния ваксинационен план.

Д-Р СТАНИМИР СТАНКОВ
Директор на РЗИ – Стара Загора
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн