Старозагорската опера ще засади своя “музикална” гора на 24 февруари

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Огнян Драганов, Иван ЧергелановДържавна опера – Стара Загора ще има своя гора, която екипът ще засади на 24 февруари. Местността “Магарешка поляна” ще бъде залесена с 2000 фиданки от цер, подарък от Държавно горско стопанство – Стара Загора. Като благодарност служителите на стопанството ще получат специална покана да посетят балетния спектакъл „Дон Кихот“ в Операта на 17 март. За това днес се договориха директорите на Старозагорската опера и на Държавното горско стопанство Огнян Драганов (вдясно на снимката) и Иван Чергиланов.

Служители на стопанството ще проведат инструктаж за засаждането и ще осигурят инструменти. „Надяваме се тази „музикална“ гора да бъде специална и всички фиданки да избуят” – каза Огнян Драганов.

„Инициативата на Операта има пълното одобрение и съдействие на Държавното горско стопанство. Дори през трудната 2020 г. успяхме на засадим 500 дка нови гори“ – сподели Иван Чергиланов.
#

бутон за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн