Оставиха в ареста бияча на горския край с. Зимница

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKСлед 72-часовото първоначално задържане, по искане на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение – Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.М., на 35 г., привлечен като обвиняем за това, че на 8.02.2021 г., в землището на с. Зимница, общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, причинил лека телесна повреда на служител от Изпълнителна агенция по горите, осъществяващ контролна дейност – престъпление по чл.131, ал.2, вр. чл.130, ал.1 от Наказателния кодекс. Както и за това, че на същата дата и място извършил непристойни действия, изразяващи се в нанасяне на удари с дървен прът, с ръце и крака по служебния автомобил на Изпълнителна агенция по горите, ДГС – Мъглиж, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието е съпроводени със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задълженията по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост – престъпление по чл.325, ал.2, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият М.М. е криминално проявен. Той е осъждан за кражба и причиняване на телесна повреда, за които е изтърпявал наказания „лишаване от свобода“.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че М.М. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо М.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн