ЕВН България благодари на УМБАЛ “Киркович” за погасените 1.9 млн. лв. задължения

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5973 (Large)Ръководители на ЕVN България изказаха благодарност към ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“ за това, че е болницата е успяла да погаси задълженията си към EVN, които бяха в размер на 1.9 млн.лв. „Това е пример за добър мениджмънт на едно здравно заведение“, каза Калина Трифонова, член на Управителния съвет на компанията.

Това стана на проведената днес среща на областния управител Гергана Микова с новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек (вдясно на снимката) и колегите му от УС на ЕВН България Калина Трифонова и Здравко Братоев.

Сред големите длъжници на ЕВН България остава МБАЛ Раднево. Между болницата и EVN има сключена спогодба за разсрочване на дълга в размер на близо 64 000 лв. до месец ноември 2021 г. Общият размер на задълженията на неизрядни платци към електроразпределителното дружество към 5 февруари 2021 г. е 220 484 лв.

Новият регионален мениджър Александър Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 г. От октомври 2019 г. до заемането на новата длъжност е бил зам.-председател на Съвета на директорите в „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД.

В периода 2005-2020 г. EVN е инвестирала 164.1 млн.лв. в област Стара Загора.

За 16 години EVN България е реализирала на цялата територия, която обслужва, инвестиции в инфраструктура и услуги за над 1.8 млрд.лв. Изградена и обновена е мрежа с дължина 21 780 км. Новите трафопостове и възлови станции са 2975. Сменени са над 1 млн. електромери. EVN отчита с 40 процента по-малко аварии от навлизането си на българския пазар.

Един от дългосрочните приоритети в инвестиционната програма на дружеството е продължаването на работата по заместването на въздушните с кабелни мрежи.

Изграждането на учебния център и на учебния полигон и въвеждането на дуално обучение в партньорски средни гимназии в областта бяха посочени сред успешните инициативи на компанията в региона. За 6 години е осигурено дуално обучение за 209 ученици от 10 гимназии. Положителен факт е, че вече има завършили младежи, които са започнали работа в системата на електроразпределението.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн