Копачи на криптовалута крали ток в Чирпан, тече разследване под ръководството на Районната прокуратура

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

KR5KR4Под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение – Чирпан, се водят действия по разследване за извършено престъпление по чл. 234в от Наказателния кодекс. Досъдебното производство по случая е било образувано на 09.02.2021 г. след получен сигнал от служител от „Електроразпределение Юг“ за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа в местността „Памуклука“ на гр. Чирпан.

Незабавно местопроизшествието е било посетено от дежурна оперативна група при РУ на МВР в Чирпан и служители на „EVN“. Било е констатирано незаконно отнемане на електрическа енергия от мрежата на „Електроразпределение Юг” ЕАД. В хода на изясняване на случая са били извършени огледи на местопроизшествието, разпити на свидетели.

В резултат на извършените действия по разследването е установено, че в сградата била изградена т.нар. „ферма” за добив на криптовалута.

Днес, 10.02.2021 г., продължават действията по разследването с участието на екип от ГДБОП, като предстои извършване на оглед в самото помещение и на машините в него. Провеждат се активни издирвателни мероприятия по установяване на извършителите на престъпното деяние. Предстои назначаване на технически експертизи за установяване на периода на ползване на устройствата, както и изчисляване на точния размер на нанесената щета.

Разследването продължава.

Подробности по случая бяха оповестени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора, ОД на МВР – Стара Загора и „Електроразпределение Юг“. В него участваха Георги Видев, заместник-окръжен прокурор (вляво на първата снимка), Ивелин Иванов от ОД на МВР и Здравко Братоев, заместник-председател на Съвета на директорите на „Електроразпределение Юг“.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

KR1KR2KR3
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн