Задържаха 64-годишен старозагорец за причиняване на смърт по непредпазливост след нанесена порезна рана с нож

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Д.Д., на 64 г., за това, че на 7 срещу 8 февруари 2021 г. в Стара Загора причинил смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена телесна повреда на пострадалия С.Р., на 62 г. – престъпление по чл. 124, ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че на 7 срещу 8 февруари 2021 г. обвиняемият Д.Д. и пострадалият С.Р. били в едно и също жилище, където употребили алкохол. Те се скарали и Д.Д. нанесъл порезна рана с нож в областта на ръката на С.Р. След това обвиняемият оставил пострадалия в съседна стая и по-късно установил, че е починал. Бил е подаден сигнал в полицията.

По делото се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза и др.

Обвиняемият Д.Д. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

* * *
На 09.02.2021 г. в 01:04 ч. в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение за тяло на мъж, лежащо в изоставена постройка в кв. “Самара”. На място е установено тялото е на 62-годишен мъж с порезни рани в областта на лявата ръка, вследствие на които същият е починал от кръвозагуба. Образувано е досъдебно производство по чл.124, ал.1 от НК.

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 64-годишен мъж. Същият е привлечен в качеството на обвиняем и с постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора му е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн