Деца биха и ограбиха старица в Гълъбово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Гълъбово наблюдава досъдебно производство за опит за грабеж спрямо 86-годишна жена в гр. Гълъбово – престъпление по чл.198, ал.1, вр.чл.18, ал.1 от Наказателния кодекс. Във връзка със случая служители на РУ – Гълъбово при ОД на МВР – Стара Загора са установили като извършители две малолетни деца – момчета, които са на възраст 10 г. и 12 г.

На 6 февруари 2021 г. около 13.30 ч. двете малолетни момчета разбили прозореца на спалнята в дома на пострадалата и влезли в жилищните помещения. Те започнали да търсят пари, тъй като знаели, че е получила пенсията си. Двамата нанесли удари на възрастната жена, за да им каже къде е прибрала пенсията си. След като не намерили пари, малолетните извършители избягали от дома. На 8.02.2021 г. е бил подаден сигнал в полицията за деянието.

По закон малолетните извършители на престъпления не носят наказателна отговорност, но законодателят е предвидил в тези случаи делата да се изпращат по компетентност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн