БСП и ДПС спорят чий представител да е секретарят на РИК – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5957 (Large)IMG_5960 (Large)В Областна администрация днес се състояха консултации за определяне състава на Районната избирателна комисия в Стара Загора във връзка с предстоящите избори за Народно събрание на 4 април. В консултациите взеха участие упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции: ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, ДПС, Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, Атака и ВМРО“, ПП „Воля“ и Коалиция „Демократична България – Обединение“, която има свой представител в Европейския парламент.

За председател на РИК бе предложена Теодора Крумова, а за зам.-председатели – Кристина Хонгова от „Воля“ и Десислава Кънева от „Атака“. Участниците в консултациите не постигнаха съгласие за секретар на РИК. От Коалиция „БСП за България“ предложиха Велина Атанасова. От ДПС – Междну Халид. (Секретарят на РИК е втора по значение позиция след председателя – ред.)

Областният управител ще представи в ЦИК протокол от проведените консултации с предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК-Стара Загора за предстоящите парламентарни избори. Общият брой членове на РИК за 27-ми Старозагорски избирателен район е 19.

IMG_5959 (Large)
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн