Подобряват разделното събиране на отпадъците в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2225IMG_2229Община Стара Загора договори възможности за подобряване на разделното събиране на отпадъци. Ресорният зам.-кмет Йордан Николов се срещна днес с представителите на фирма „Булекопак“ АД, отговаряща за системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки в цветни контейнери. По време на разговора бяха набелязани конкретни мерки, които да допринесат за по- ефективното и качествено събиране на рециклируемите отпадъци.

„Зачестяват сигналите от граждани за препълнени и необслужени контейнери за разделно събиране. Ние държим това да се промени“ – категоричен беше Николов.

С фирмата изпълнител беше договорено съвместно с представители на общинската администрация следващата седмица да започне мониторинг на системата за разделно събиране за времето за запълване на съдовете. След извършването на проверката ще бъде преценено какви мерки да бъдат предприети. Възможните действия са повишаване на кратността на обслужване на контейнерите в районите с най-голям обем събирани отпадъци и/или увеличаване на броя съдове в една точка, където инфраструктурата позволява.

Razdelno sabirane
#vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн