Безплатни тренировки по футбол за ученици организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

1 (20)Община Стара Загора организира съвместно с Българския футболен съюз безплатни тренировки по футбол за деца от 2 до 4 клас. В тях могат да се включат момичета и момчета от Стара Загора, които искат да спортуват и имат отношение към футбола.

Програмата на БФС „Хайде да ритаме“ цели да насърчава спорта, дисциплината и здравословният начин на живот. Разработена е за всички деца от тази възрастова група. Не е фокусирана върху конкретна група със специфични умения. Допринася за емоционалното и социално развитие, за любовта към спорта и играта.

„Децата и младежите са групата от населението, към която са съсредоточени най-много усилия на ръководството на Община Стара Загора, за да бъдат мотивирани да спортуват, да се събуди у тях интерес към спорта и да стане част от тяхното ежедневие и начин на живот. Паралелно с развитието на спорта трябва да се подобрява ценностната система на обществото, да се популяризира здравословния начин на живот, което неминуемо ще доведе до увеличаване на значението на спорта за икономиката и грижата за околната среда“, обясни ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя допълни, че Стара Загора е град, който има традиции в развитието на спорта, както и в развитието на футбола. Ръководството на Община Стара Загора работи, за да подобри спортната инфраструктура. Затова нарастват и инвестициите, които намират подкрепа от Министерството на младежта и спорта, както и от различни неправителствени организации.

Тренировките ще започнат на 16 март и ще се провеждат всеки вторник и четвъртък от 18:00 до 19:00 часа на изкуствения терен до Централна поща. Заниманията ще се водят от треньора Веселин Пенев, който има 17-годишен опит в професионалния футбол. Юноша е на ПФК „Берое“ Стара Загора и с мъжкия отбор на зелено-белите е носител на Купата и Суперкупата на България.

Всички желаещи могат да се запишат онлайн, попълвайки регистрационната форма на следния адрес: https://haidedaritame.com/

Крайният срок за записване е до 31 март. „Безплатни тренировки“ съдържа 6 теми. Всяка тренировка ще е с продължителност 60 мин., а цялата програма ще продължи 3 месеца.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн