Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

MartenicaОбщина Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие обявяват традиционния конкурс-изложба за изработка на мартеница „Баба Марта бързала, мартенички вързала”. Първи март винаги се е посрещал от нашия народ с голяма радост и празнувал като носител на вековна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата, казват организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителни групи и ученици от първи до седми клас на училищата и социални заведения в общината.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи:

І група – детски градини и подготвителни групи
ІІ група – първи – четвърти клас
ІІІ група – пети – седми клас

Мартениците от детски градини, подготвителни групи, както и колективни участия, задължително трябва да са аранжирани на картонени табла. Произведения участващи в конкурса не се връщат.

Срокът за предаване на мартениците е 22.02.2021 година (понеделник) в сградата на ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71, ет.3

На 01.03.2021 г. отличените от компетентно жури творби и табла ще бъдат изложени в централната градска част. Поради епидемичната обстановка не се предвижда публично откриване на изложбата.

От 1 до 3 март наградените деца и институции могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул. „Захарий Княжески” №71, ет.3

Телефони за допълнителна информация: 042 638 698, 042 629 062.
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн