Поставиха под стража двама обвиняеми за грабеж край Мъглиж

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора, Териториално отделение – Казанлък, съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.И., на 19 г., и И.К., на 21 г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че 20.01.2021 г. в землището на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, в съучастие като извършители помежду си, отнели чужди движими вещи от владението на собственика с намерението противозаконно да ги присвоят, като са употребили за това сила – престъпление по чл.198, ал. 1 вр. чл.20, ал. 2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 20.01.2021 г. пострадалият, който работел като пастир, извел животните в местността „Даело“, в землището на Мъглиж. И.И. и И.К. се движели по близкия черен път. Обвиняемите видели пострадалия, отишли при него, хванали го за ръцете и го съборили на земята. Те отнели мобилния му телефон и половин пакет с тютюн, всичко на обща стойност 68,70 лева, и побягнали.

Двамата обвиняеми са криминално проявени и осъждани. И.К. е извършил деянието в изпитателния срок на предходно осъждане за извършена кражба.

Районен съд – Казанлък е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.И. и И.К. са извършили деянието, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Взетата спрямо обвиняемите И.И. и И.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн