Снеговалежът в Стара Загора не създаде проблеми

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Мобилна версия >>>

P1420799Снегът, който заваля през нощта в Стара Загора, не създаде проблеми. “Няма затруднения при придвижването на автомобили и автобуси на градския транспорт в Общината в следствие на падналия сняг или заледяване на пътното платно. Няма данни за населени места, където да има проблем с електрозахранването”, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“. Той допълни, че отговорните фирми са работили през нощта и са почиствали и опесъчавали пътните артерии.

Зимното поддържане и снегопочистването на уличната пътна мрежа на територията на град Стара Загора се осигурява от ДЗЗД „Грийн партнърс“- БКС, а четвъртокласната пътна мрежа на територията на общината се поддържа от „Трейс БГ“ ЕАД.

Пътните участъци се третират с примес от пясък и сол, както и специални химически смеси.

През изминалото денонощие на Горещия телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37. не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

В общините Стара Загора и Казанлък няма образувана снежна покривка след валежите през изминалото денонощие. Най-дебела е снежната покривка в община Гълъбово – 20 см. В общините Раднево и Опан тя е 10 см. В Чирпан и Братя Даскалови – 6 см. В останалите общини е между 2 и 5 см.

Проходът Шипка продължава да е затворен. Времето е облачно и вали сняг. Видимостта е около 100 м. Затворен е и пътят Крън – Шипка и Шипка – Шейново.

През Прохода на Републиката движението на МПС се осъществява с вериги. Видимостта е около 150 м. По магистралите „Тракия“ и „Марица“ в частта им в Старозагорска област движението на МПС се извършва без ограничения.

По информация на МВР през изминалото денонощие няма сигнали за тежки транспортни произшествия по пътищата.

По информация на EVN към момента без електроподаване в община Гълъбово са селата Главан, Обручище, Медникарово, Разделна, Великово, Мъдрец. В община Павел баня без ток е с. Търничене. В община Опан електричество няма в Средец, Пъстрен, Кравино и Княжевско, а в община Раднево – във Владимирово, Любеново и Светлина.

По информация на ВиК в момента няма населени места без вода.

Наличният обем в яз. „Копринка“ е 87.064 млн. кубически метра. Техническият обем на язовира е около 142 млн. кубически метра.

*  *  *

Към 11:30 ч. днес ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България включва нарушено захранване в селските и планински части основно в области Хасково, Бургас, Кърджали, Стара Загора и Сливен, съобщиха от EVN България. Причина за нарушените доставки на електроенергия е снеговалежът през изминалото денонощие, в резултат на който има частични аварии по въздушни електропроводи средно и ниско напрежение – мокър сняг и паднали клони. “Електроразпределение Юг” е активирало аварийни екипи, които правят обход на места, включително с високопроходима техника и механизация.

Диспечерският център на компанията е в пряка връзка с Електроенергийния системен оператор (ЕСО) във връзка с функционирането на мрежата високо напрежение, като в района на Харманли екипите на двете дружества координират възстановителните дейности.

Целта е населените места да получат захранване още в светлата част на деня. Като част от оценката на ситуацията “Електроразпределение Юг” ще инсталира генератори за тези места, за които възстановяването на захранването се очаква да бъде по-продължително.

*  *  *

Временно е ограничено движението по АМ „Тракия“ от пътен възел „Зимница“ до Бургас поради навявания, намалена видимост и снегопочистване, стана ясно малко след 12.00 часа днес. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по следния обходен маршрут: АМ „Тракия“ при пътен възел „Зимница“ – с. Зимница – „Петолъчката“ – път I-6 Карнобат – Айтос – Бургас и обратно.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн