Антон Андонов, ВМРО: Работата по новата зала трябва да продължи още тази година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
На вестта за спряната от КЗК процедура реагира регионалният координатор на ВМРО за областите Стара Загора, Хасково и Кърджали Антон Андонов:

Anton Andonov- Г-н Андонов, какво е мнението Ви относно разочаровалата старозагорци новина, че Комисията за защита на конкуренцията прекратява процедурата по избор на идеен проект за новата многофункционална зала с мотива за конфликт на интереси между жури и учасници?

- Спряха проект, който е важен. Да не забравяме, че конкурсът е таен – комисията не знае кои хора, кои фирми участват. От друга страна по темата има много спекулации. Наслушах се на безумици как една зала за 5000 души, която ще бъде полезна на цялата Старозагорска област, на целия регион, на България, която ще е основен център за провеждането на спортни мероприятия, концерти и всякаква друга обществена дейност, се сравнява с една “болна глава” – отдавна несъществувашата, със съжаление го казвам, белодробна болница в Радунци. Която като търговско дружество е фалирала по ред причини. Кон и кокошка не могат да бъдат сравнявани по никакъв начин. Но безусловно начинът, по който залата ще бъде построена, трябва да бъде законен. Надявам се проблемът с проваления конкурс да бъде преодолян много бързо, тъй като говорим за доста голяма инвестиция, която ще бъде реализирана в продължение на няколко години. Във време на криза, когато трудно се намират пари, когато бизнесът е стагниран, един проект за 24 милиона лева ще осигури достатъчно работни места за 3-4 години. Важното е работата да започне.

- Какво може да се направи оттук нататък?

- Процедурата трябва да бъде стартирана отново по възможно най-бързия начин. Законът дава няколко възможности да бъдат извършвани обществени поръчки. Колкото повече инвестиции има в Стара Загора, толкова по-добре. Залата е приоритет за нас. Не трябва да се търси “под вола теле” и да се спира нещо, което ще е от значение за всички. След години ще е важно не кой е бил жури и кой автор на проекта, а имаме ли зала или нямаме. Ако навремето имаше възможност за подобни обструкции, Лубор Байер никога нямаше да направи планировката на правите ни улици, с които започна възстановяването на Стара Загора. Сега проектът е много голям, има много интереси за строителството, и ако тръгнат дела, могат да се точат и 10 години. За съжаление, в такова време живеем. Трябва да се намери най-добрата форма за продължаване на процедурата и строежът да започне още тази година. Това е разумното. Ние нямаше да имаме нищо в този град, ако всеки се запъваше по подобен начин.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн