Продължава работата на Триажния кабинет в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*

0 (1)Над 1000 пациенти са преминали за месец през Триажния (разпределителен) кабинет в Стара Загора. „От разкриването на кабинета до края на миналата година са били обслужени 1021 души. Те са били прегледани от специалисти и им е назначена терапия за лечение. На голяма част от тях са направени бързи антигенни тестове за коронавирус, като 39,5% са били положителни“, обясни управителят на „Диагностично консултативен център – I“ д-р Георги Лисичков. Той допълни, че с намаляване на заболеваемостта в последните дни желаещите да бъдат прегледани са по-малко. Ежедневно лекарите, даващи дежурства там, преглеждат граждани с грипоподобни симптоми.

Тражният кабинет беше открит на 26 ноември и работи всеки ден, включително събота и неделя, по предварително изготвен график, който се оповестява ежеседмично на входа на Центъра. Обслужването на пациентите в кабинета е безплатно за жители на Община Стара Загора.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн