38-годишна търсела нощем незаключени врати, задържаха я след кражба от жилище

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.П., на 38 г., привлечена като обвиняема по досъдебно производство за това, че на 7.01.2021 г. в Стара Загора е отнела чужди движими вещи – пари – сумата от 30 лева и един мобилен телефон от владението на другиго без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено повторно в немаловажен случай – престъпление по чл.195, ал.1, т.7, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

На 7.01.2021 г. обвиняемата Н.П. била в Стара Загора. Пострадалата жена била нощна смяна и се прибрала в дома си, но забравила да заключи входната врата. Рано сутринта обвиняемата влязла в дома на пострадалата, докато тя и съпругът й още спели. От дамска й чанта Н.П. взела пари и мобилен телефон. Когато пострадалата се събудила, установила извършената кражба. След като бил подаден сигнал в полицията ,обвиняемата била установена и впоследствие задържана.

Обвиняемата Н.П. е криминално проявена и осъждана. Деянието на 7.01.2021 г. е извършено в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н.П. е извършила деянието, за което е привлечена като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Н.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

сподели ме


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн