Близо тон алкохол без документи е установен при проверката на НАП в Казанлък

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
NAP 200Инспектори от Главна дирекция „Фискален контрол“ – Пловдив са установили количества алкохол без необходимите документи за произход на стоката при проверка на павилион в Казанлък.

След подаден сигнал към Националната агенция за приходите и идентифициране на обекта, служителите са извършили контролна покупка, за която не е издадена касова бележка. При стартиралата проверка е установена липсата на фискално устройство в обекта, открити са и 10 съда по 5 литра с бяло вино и 10 съда по 5 литра с червено вино без етикет и документи за произход.

За продажбата на алкохол без етикет е уведомен Междуведомственият координационен център. При последвалата проверка и от органи на Агенция „Митници“ в частния дом, в чийто двор се е намирал павилионът, са открити 52 съда по 5 литра червено вино и 101 съда по 5 литра бяло вино, както и 60 литра безцветна течност с 42 алкохолни градуса. Виното е спряно от разпространение и са взети проби, а безцветната течност е иззета за анализ.

Към момента на проверките не са установени необходимите документи за произход на стоката. За констатираното нарушение ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение. Предстои издаването на заповед за запечатване на обекта от органите на НАП.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн