Няма сериозни щети от падналите обилни валежи в Община Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Река Бедечка поема безпроблемно излишните води от зеро “Загорка”
*
4254325643625 литра на квадратен метър е падналото количество валежи за изминалото денонощие на територията на Община Стара Загора. „В сутрешните часове е подаден сигнал за излизане на река Османска от коритото й в района на село Казанка. Установено е заливане малка част от вътрешноселска улица. Незабавно е изпратена техника, която да спомогне за отводняването на участъка“, информира Пламен Тодоров, началник на отдел „Опазване на обществения ред и управление на кризи“ в община Стара Загора.

Той допълни, че към момента няма данни за други проблемни участъци. „Нивото на водите в езерото „Загорка“ се повишило вследствие на обилните валежи. В момента се извършва контролирано изпускане на вода към река Бедечка. Нейното корито поема изцяло водите и по цялата дължина на реката няма регистрирано преливане. Постоянно се извършват обходи и се следи ситуацията“, категоричен е Тодоров.

Няма данни за нарушено електрозахранване в малките населени места, стана ясно още от думите му. През изминалото денонощие на Горещия телефон не са постъпили сигнали за проблеми, свързани с метеорологичната обстановка.

“Да, дойде вода, заля някоя стълба на бетонните плочи, утре ще се оттече – съобщиха от Спортния клуб по риболов – Стара Загора. – Премахнати бяха най-големите дървета, създаващи потенциална опасност от забентване и сега чакаме да намали притока. Близо 40 сантиметра бе повишеноето на нивото, спрямо нормалното. Вече спада с 1 сантиметър на 10 минути. Крановете са изправни, отворени са на максимум още в предходните дни, но водата просто е много. Не случайно миналата зима поставихме мрежата разделяща водоема на две, сега рибата си стои при нас от източната страна. Обема на водоема е малък, затлачено е през годините. Дори празно да е, с тази прииждаща вода ще се напълни за час-два и в останалите 10 пак ще си тече както сега.”
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн