Нов мини футболен комплекс откриха в Казанлък в Деня на Освобождението на града

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
8610 (1)В Деня на Освобождението на Казанлък новият мини футболен комплекс в Града на розите вече е факт. След година строителни дейности модерното спортно съоръжение бе официално открито при спазване на всички противоепидемични мерки.

Спортният комплекс включва три мини футболни игрища, изкуствена трева, осветление, красива трибуна със 110 места, съблекални и бани за спортистите, предстои разкриването и на зала за конференции.

Игрищата за младите футболисти са с размери 25 на 40 метра, с възможност за обединяване в голямо футболно игрище, с размери 64 на 40 метра.

Инвестицията е изцяло на Българския футболен съюз чрез ФИФА. Сред официалните лица на откриването бяха временно изпълняващият длъжността президент на БФС Михаил Касабов, изпълнителният директор на БФС Борислав Попов – с изключително съдействие за новата придобивка в Казанлък, за което кметът Галина Стоянова изказа признателността на казанлъчани и връчи на Борислав Попов благодарствена грамота и плакета на града.

Казанлък е третият български град, който се радва на такъв модерен футболен комплекс, след София и Видин. Новата придобивка отговаря на нуждата от разширяване на спортната инфраструктура в интерес на казанлъшките спортни клубове.

На церемонията присъстваха футболната легенда Емил Костадинов, представители на ръководството на БФС, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов и общински съветници, общинското ръководство, успешните спортисти на Казанлък и гости на събитието.

Сред първите, стъпили на новия терен, бяха състезателите, донесли най-много спортна слава на родния си град през изминалата година – Спортист на 2020 Илина Иванова от Спортен клуб по таекундо „Кентавър“, техният треньор Николай Богданов, за пореден път отличен за Треньор на годината, девойките старша възраст от Волейболен клуб „Казанлък“ с треньор Борислав Крачанов, десетките млади спортисти, които въпреки световната пандемия показаха воля и хъс и през миналата година постигнаха победи за Казанлък.

12 (1)8020 (2)828340 (1)26 (1)78
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн