Зам.-председателят на НС Емил Христов: ГЕРБ е в готовност да се яви по всяко време на избори

ПОРТАЛ СЗ – PortaLSZ.com
*
Вече се провеждат организационни събрания, структурират се предизборните щабове на партията, съобщи областният координатор Пламен Йорданов
*
Emil Hristov i Plamen YordanovВъв връзка с объркването по отношение на датата на изборите за 45-то Народно събрание, предизвикано от противоречивите изявления на президента Румен Радев, зам.-председателят на НС и общински лидер на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов заяви следното: “Обикновено така става, когато на следващия ден разбереш какво си казал днес. Никой не очакваше в тази обстановка от президента да избързва и да обявява дата за изборите. Напротив, очаквахме внимателно обмисляне и консултации – както с политическите партии, така и с медицинските специалисти. Но Радев обяви 28 март. Никой не го дърпаше за езика. Оттук нататък не виждам добро решение. Каквото и решение да вземе, то ще бъде атакуемо от една или от друга страна. Ние от ГЕРБ можем да се явим по всяко време на избори – и в края на март, и в края на май. Но все пак – обявил е дата. Нека да си потвърди думите. 28 март е добро решение.”

Областният координатор на ГЕРБ в Стара Загора Пламен Йорданов също е на мнение, че след като веднъж вече е обявил дата от високия пост, който заема, президентът Радев трябва да стои зад думата си. “Казвайки нещо, трябва да си го осъзнал ясно, защото даваш сигнал към милиони българи. Това не е селска седянка, на която днес да кажеш, че утре ще ги направим изборите, а след седмица да размислиш. Защото отговорността, ако настъпи здравен или друг проблем, ще бъде само на един човек. И той е президентът на Република България. Защото той е, който поема отговорността и решава кога да бъде това събитие. Не е сериозно оправданието, че нямало готовност, нямало осигурени маски и дезинфектанти. Това вече отива в сферата на шикалкавенето и на прехвърлянето на отговорността кога да бъдат изборите – с всички последствия от това решение, не само здравни. А и по отношение на активността и представителността, за да бъде вотът легитимен. Най важното е колкото е възможно повече български граждани да отидат и да гласуват, защото тогава има легитимност. Тази отговорност е само на Румен Радев” – допълни Пламен Йорданов.

Предстоящи събрания на ПП ГЕРБ ще определят листата с кандидат-депутати за парламентарните избори, уточни още той. “От момента на създаване на ГЕРБ ние винаги сме работили по този принцип – предложенията за номинации да тръгват от долу нагоре, да бъдат предлагани и обсъждани. Разбира се, централното ръководство взима окончателното отношение, но никога то не се е отличавало от волята на хората. Вече сме във висока степен на готовност, преди няколко дни проведохме първите организационни събрания, на които започнахме да структурираме предзборни щабове, поставихме задачи, свързани със Секционните избирателни комисии и с цялостната организация на изборите. Така че аз съм спокоен за формалната част на провеждането на изборите” – каза областният координатор на ГЕРБ.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн