Задържаха под стража 29-годишен за шофиране в Стара Загора след употреба на наркотици

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Х.М., на 29 г., привлечен като обвиняем за това, че на 30.12.2020 г. в Стара Загора е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка БМВ, след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин – престъпление по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

На 30 декември 2020 г. обвиняемият Х.М. бил спрян за проверка от полицейски служители и при тестване за употреба на наркотични вещества уредът отчел наличие на амфетамин и метамфетамин в организма му.

Обвиняемият Х.М. е многократно осъждан за извършени от него умишлени престъпления. За последно той е бил освободен от затвора на 12.06.2020 г. след изтърпяване на наказание от предходно осъждане.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Х.М. е извършил деянието, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Х.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн