Партия ГЕРБ издигна д-р Душо Гавазов за кандидат за кмет на община Мъглиж

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
press-gerb-2020-01-07press-gerb-2020-01-07-yordanov-gavazovДве партии – ГЕРБ и ВМРО-БНД, дадоха днес официално подкрепата си за досегашния зам.-кмет на община Мъглиж д-р Душо Гавазов за извънредните частични избори насрочените за 28 февруари. Той е първият и засега единствен кандидат за кметския пост, заеман доскоро от без време отишлия си Господин Господинов. Двамата работиха заедно в продължение на последните 9 години.

В представянето на общия кандидат от страна на ГЕРБ участваха зам.-председателят на Народното събрание и общински ръководител на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов, народните представители от ГЕРБ Маноил Манев и Радостин Танев, областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов и общинският ръководител на ГЕРБ в Мъглиж Методи Марков. От страна на ВМРО участваха областният председател на партията Красимир Червилов и регионалният координатор за Стара Загора, Хасково и Кърджали Антон Андонов.

„Д-р Гавазов е човекът, който е свързан с успешното управление на Общината. Много съм спокоен да обявя неговата кандидатура – не защото съм убеден, че ще спечели изборите, а защото ще гарантира развитието на Мъглиж. Той е доказал, че може да се справя с предизвикателствата, стъпил е здраво на земята и има до себе си добър екип. По примера на Чирпан видяхме как партии, които подкрепят стойностен кандидат, направиха така, че управлението на община да стане наистина добро” – каза областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. “Дойде време, в което тесните политически пристрастия трябва да бъдат загърбени и да се гледа прагматично. А с колегите от ВМРО намерихме много пресечни точки във визията си за управлението на община Мъглиж. Този модел според нас трябва да присъства във все повече общини. Проведохме разговори с много от гражданите в Мъглиж, както и с ръководството на партийната ни структура там, и обратната връзка, която получихме, е, че наистина д-р Гавазов е човекът, който трябва да продължи управлението на Община Мъглиж” – допълни Пламен Йорданов.

“Мъглиж е особено важен за нас, затова се обединихме с ГЕРБ зад кандидатурата на д-р Гавазов. През последните 9 години видяхме в Общината доста неща, които припокриват и нашето виждане, и подкрепяме един стойностен кандидат” – заявиха Красимир Червилов и Антон Андонов.

51-годишният кандидат-кмет на Мъглиж Душо Гавазов (четвърти отдясно на първата снимка) е роден през 1969 г. в Стара Загора. Завършил е специалността “Медицина” в Тракийския университет. Работил е дълги години като лекар-ординатор (главен представител на старши лекарите) в отделение „Уши, нос, гърло“ на Университетска болница – Стара Загора и в Специализираната болница по пневмо-фтизиатрични заболявания. Семеен е, има две деца на 16 и 19 години. Член е на ПП ГЕРБ, като другата близка до сърцето му партия от години е останала СДС. От 11.11.2011 г. е зам.-кмет на Мъглиж.

Сред приоритетите на д-р Гавазов за развитие на общината ще са обособяването на звено в общинската администрация, което да поеме сметопочистването и сметоизвозването в Мъглиж вместо досегашния концесионер, от чиято работа, по думите му, е изключително недоволен; подобряване на състоянието на общинската пътна мрежа и на уличната мрежа в регулация, на здравната, социалната и образователната инфраструктура (тъй като от 12 000 души община 5200 са представители на етносите, а ранното им обхващане в образователната система е главно условие за успешната им социализация и участието им по-късно в трудовия пазар); обезопасяване на най-южната и контактуваща с главен път I-6 жилищна зона с естетична предпазна ажурна ограда; продължаване на реконструкцията на минералната баня в с. Ягода с осигурените 1,9 млн. лв. целева субсидия от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (покривът и подпокривното пространство на сградата вече са оправени), така че до средата на месец май да е налице напълно завършен бански комплекс и др. Възнамерява да работи с двама заместник-кметове, единият от които със сигурност ще бъде Рени Малева.

“За мен започва период не на предизборна борба, а на позитивно предизборно състезание с евентуалните други кандидати за кметското място в Мъглиж” – заяви д-р Душо Гавазов, който през годините досега е бил неизменно председател на предизборния щаб на Динко Господинов. За най-голям успех в досегашните мандати отчита ремонта на училищата, детските градини и читалищата в общината. “Една малка община се управлява трудно, тъй като никак не са много парите, които могат да се разходват от местната власт за благоустрояване и решаване на текущите проблеми на хората. За да се оправи само общинският център – град Мъглиж, по груби сметки са необходими около 80 милиона лева. Това са много средства, които дори развитите европейски страни трудно биха отделили наведнъж. Затова няма да обещавам неща, които не могат да се случат, а само онова, което е реалистично и може да се направи. Ще продължа да работя за европейската визия на Мъглиж” – категорично заяви д-р Гавазов. С 3 млн. лева, които ще бъдат взети като дългосрочен общински дълг, общината ще организира няколко големи инвестиционни проекта.

За свое голямо предимство в предстоящата кампания смята това, че с работата си през 9-те предишни години като зам.-кмет е заслужил доверието на мъглижани. Д-р Гавазов опроверга и някои злонамерено разпространявани слухове. “Болницата в Радунци за пореден път се предлага за публична продажба, след като 17 пъти досега не успя да намери своя собственик. Не съм неин притежател. Нямам имения нито във високопланинска, нито в равнинна част. Нямам акции в транспортна фирма в Мъглиж, нито пък акции в спа-хотел в Мъглиж” – заяви кандидат-кметът.

За безопасното провеждане на изборите в условията на пандемията заради COVID-19 от Община Мъглиж очакват указания от Министерството на здравеопазването и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн