Премиерът Борисов: Опитът на президента Радев да се оправдае с медицинските специалисти е грозен

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
0501_2021Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще обсъдим и темата за учениците до 12 клас, обяви министър-председателят във Велико Търново, където посети обновеното училище СУ „Емилиян Станев“
*
Да се чуди президентът Радев как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите на друга дата, е грозно, заяви министър-председателят Бойко Борисов във Велико Търново, където посети СУ „Емилиян Станев“. Премиерът Борисов изрази учудване от опитите на президента да търси оправдания по темата. „Ако някой на президента му е казал 28 март, той го е изговорил и сега се чуди как на базата на медицинските специалисти да отмени изборите на друга дата, ако е искал да ги отменя, това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза, е грозно, защото такъв човек в света няма“, заяви премиерът Борисов и добави: „прогноза, ако можеше да даде някой какво ще да бъде към 28 март, той щеше да бъде шеф на СЗО, макар че и те не знаят“.

Премиерът още веднъж обърна внимание, че в настоящата криза, предизвикана от COVID-19, никой не може да прогнозира с точност ситуацията с пандемията и напомни, че и в момента редица страни в Европа налагат по-строги мерки, следи се и разпространението на новия щам на коронавируса. Борисов изтъкна още, че процесът по ваксинацията в България е в ход, очакват се ритмични доставки от ваксината и изрази надежда, че през месец март обстановката ще бъде по-спокойна.

„Към днешна дата пуснахме учениците до 4 клас. Следващия четвъртък, ако данните са добри, ще обсъдим и темата за учениците до 12 клас“, обяви министър-председателят. В разговор с директорката на СУ „Емилиян Станев“ Кина Котларска премиерът Борисов се увери, че учебният процес в училището се провежда нормално при спазване на противоепидемичните мерки, като присъствието на учениците до 4 клас там е над 97%. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който също беше на място с премиера Борисов потвърди, че след като измине една пълна седмица и тогава се отчете актуалната ситуация с пандемията, ще се вземе решение и за учениците до 12 клас.

Министърът на финансите Кирил Ананиев, който също беше във Велико Търново, посочи, че за първи път в бюджета за настоящата година общините получават допълнително финансиране в размер на 730 млн. лв. „Диалогът между централната и местната власт е на много добро ниво. Със средствата за общините ще бъдат подобрени услугите, които местната власт предоставят на хората“, посочи финансовият министър.

СУ „Емилиян Станев“, с чийто директор разговаря днес премиерът Борисов, е най-голямото училище във Велико Търново. Учебното заведение е модернизирано в рамките на проекта на общината за внедряване на мерки за енергийна ефективност на стойност 1 180 557,48 лв. Поставена е външна топлоизолация по стени от профилирани топлоизолационни панели. Подменено е осветлението и отоплителната инсталация. Изградена е система от слънчеви колектори за затопляне на битово горещата вода за училището и отделна система за затопляне на водата на плувния басейн. Изградена е вентилационна инсталация с климатична камера за двата физкултурни салона.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн