Сдружение “Свят без граници” проведе традиционната си кампания “Рождествено дете”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG_4843За 14-та поредна година сдружение „Свят без граници“ проведе традиционната си кампания „Рождествено дете“. Над 250 деца в неравностойно положение получиха подаръци за Рождественските и Новогодишните празници.

Кутиите са осигурени от партньори на неправителствената организация. Редом с тях на семейства и хора в нужда бяха раздадени хранителни пакети с продукти от първа необходимост.

Председателят на Управителния съвет на сдружението Ганчо Илиев изрази удовлетворението си, че и тази година въпреки трудностите са успели да стоплят детските сърца навръх празника съвместно с партньорите си – Областна администрация Стара Загора, Община Стара Загора, Дирекция „Социално подпомагане“, Отдел „Закрила на детето“, детски градини и училища. „Изпращаме тежка година, за която определено не бяхме подготвени. Неправителственият сектор също беше на първа линия, и то тези организации, които са базирани вътре в общността. Нашата основна роля беше да информираме и да предпазваме хората, да няма напрежение, да не изпадат в паника в момент на изолация, да знаят какво трябва да правят, какво се случва. Имаше малко деление на български и на турски роми, но се преодоля. За първите пристигнали пакети още през пролетта се наредиха и заможните, защото всеки смята, че му се полага. После обаче точно те започнаха да събират пари и направиха акции за раздаване на храна за нуждаещите се. Имаше прозрачност, правиха се списъци. Позитивното от пандемията е, че общността започна да произвежда солидарност!“ – обобщи годината Ганчо Илиев.
#

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн