ГК ЛИПА дари ефектно фасадно осветление на храма в кв. “Зора”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
IMG-eb4d0f581ec17e46b36dc31dc8b4e957-VIMG-09d899010f127ef358bfcd2e64ed8e02-VНа Бъдни вечер, в навечерието на празника Рождество Христово, Граждански клуб ЛИПА отново зарадва хората в затруднено положение при храм “Св. Паисий Хилендарски” в старозагорския кв. “Зора”. Членове на клуба донесоха хранителни продукти, включващи вино, олио, боб, ориз, леща, макарони, месни консерви, лютеница, люти чушки, локум, мед, както и продукти за социалната кухня при храма. За благородния жест помогнаха с дарения Винарска изба “Рогошев”, членове и други приятели на ЛИПА.

Но тази година ЛИПА направи още едно добро дело за храм “Св. Паисий Хилендарски”. Беше инсталирано и точно в 17 ч. на Бъдни вечер беше пуснато фасадното ефектно енергоспестяващо осветление на храма, което му придава завършеност и по-голяма сигурност. Тази сграда е първата външно осветена сграда в крайните квартали на Стара Загора, което коренно променя облика на района. Това е своеобразен подарък за жителите на квартала, който ще внася надежда и светлина в душите им през предстоящите зимни месеци, в сложната пандемична обстановка.

Отец Йордан Карагеоргиев, предстоятел на храм “Св. Паисий Хилендарски”, с топли думи благодари на клуб ЛИПА за всичко, което прави от много години за храма и за миряните към него. Отец Йордан благодари също така на инж. Цветан Христов, дарил проекта на осветлението, на координатора на проекта от клуба, Деян Димитров, на изпълнителя Радостин Танев, на проф. Иван Станков, за личното му дарение и на Община Стара Загора за цялостната подкрепа на проекта.

Честито Рождество Христово!
С пожелание за светли Новогодишни празници, здрава, по-добра и благодатна 2021 година!

IMG-bc2f7494d431806c0bfe3e7f0f0e6e3d-V
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн