Социалистки от Павел баня зарадваха столетница за Рождество Христово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Те стартираха инициативата „Светла и солидарна Коледа“ за самотни и болни жени
*
sn_01Жените-социалистки от Павел баня зарадваха най-възрастната жителка в общината 100-годишната Анка Григорава от с. Долно Сахране с коледни дарове. „Тя ни е първа в списъка за нашата инициатива „Светла и солидарна Коледа“, за да почетем нейното достойно дълголетие и житейския й опит. Баба Ани, която приятно изненадахме, е и 80 години член в БСП, тя работеше като млада в кметството и се пенсионира в потребителската кооперация, винаги отговорна и всеотдайна“. Това споделиха председателката на общинския клуб на жените-социалистки Марина Захариева и червената активистка Надежда Димитрова при посещението в дома на столетницата в неделя, заедно с кмета на селото Димитър Димитров. Пожелаха й здраве, да пази устрема на дълголетието и да предава вярата в доброто бъдеще на поколенията във фамилията.

Павелбанските социалистки ще посетят за Рождество Христово самотни и болни жени и ще им занесат продукти, които закупиха с лични средства. „Има хора, които живеят в бедност и лишения поради финансови и здравословни причини, нашата благотворителна инициатива цели поне малко да стоплим душите им, да ги зарадваме с коледен пакет и добра дума“ – каза Захариева. Двете с Надежда Димитрова ще посетят домовете им с вяра и надежда за светла и солидарна Коледа.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн