РЗИ – Стара Загора затвори магазин, неспазил заповед на здравния министър

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
RZI 300 1Проверки от органите на държавен здравен контрол при РЗИ – Стара Загора за спазване на противоепидемичните мерки

На 18.12.2020 г. бе извършена проверка в магазин „Па-Па“, намиращ се в търговския „Сити Център“ в Стара Загора, ул. “Княз Александър Батенберг“ № 28. Установено бе, че магазинът работи и извършва търговия с детски играчки, бебешки аксесоари, санитарно-хигиенни материали, перилни и почистващи препарати, бебешки и детски козметични продукти, бебешки и детски дрехи и храни. Предоставени бяха за проверка Удостоверение за регистрация №278/15.05.2012 г. и №25/17.03.2015 г. на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора за обект – самостоятелен щанд за търговия на дребно с детски храни. Същият не е хранителен магазин, съобразно номенклатурата на Българската агенция по безопасност на храните. Хранителните магазини могат да бъдат: смесен магазин за търговия с храни и нехранителни стоки, смесен магазин за търговия с няколко групи храни, специализиран магазин, супермаркет и хипермаркет.

С оглед гореизложеното, на магазин „Па-Па“, собственост на „ПАПА-БЕБЕ“ ООД – Стара Загора, е предписано да преустанови своята дейност съгласно т.13 от Заповед №РД-01-677/25.11.2020 г. на Министъра на здравеопазването. Магазин „Па-Па“ не отговаря на критериите, предвидени в т.13 от заповедта, съгласно които обект, намиращ се в търговски център, може да работи: „Преустановяват се посещенията на търговските центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговски центрове тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеките, дрогериите, оптиките, зоомагазините, банките, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн