Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 57-годишен мъж за убийството в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKОкръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем Б.К., на 57 г., за това, че в периода от 2.12.2020 г. до 13.12.2020 г. в Стара Загора умишлено е умъртвил А.Х., на 42 г. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

На 14.12.2020 г. в 00:18 ч. във 2 РУ на МВР – Стара Загора е получено съобщение за това, че в кв. „Трите чучура“ до бл.26 в контейнер за отпадъци е открит найлонов чувал с човешки крайници. От извършения оглед на местопроизшествието е установено, че в него се намират ляв и десен горен човешки крайник (мишници и предмишници), без китки. По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство – престъпление по чл.115 от НК, като надзорът на разследването е осъществяван от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

След активни оперативно-издирвателни мероприятия, проведени от органите на МВР под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, в рамките на 12 часа е установена самоличността на пострадалия – 42-годишния А.Х., както и на евентуалния извършител на престъпното деяние – 57-годишния Б.К., и това, че деянието е извършено в периода от 02.12.2020 г. до 13.12.2020 г.

В хода на разследването са събрани съответните доказателства за извършването на престъплението от Б.К. и на 14.12.2020 г. той е привлечен в качеството на обвиняем за умишлено убийство.

Обвиняемият Б.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Стара Загора. В този срок предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо него.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн