Иззеха безакцизен тютюн за близо 36 хил. лв., задържаха пренасялия го

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 34-годишен мъж за държане на тютюн без бандерол

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо A.А., на 34 г., привлечен като обвиняем за това, че на 12.12.2020 г., в с. Ракитница, общ. Стара Загора, в немаловажен случай, след предварителен сговор с К.К., държал акцизни стоки – тютюневи изделия, а именно – 199,70 кг тютюн за пушене (за лула и цигари), на стойност 35 946 лева, без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон, като деянието е извършено повторно – престъпление по чл. 234, ал.3, т.1 и т.2, вр. ал.1, вр. чл.28, ал.1 от Наказателния кодекс.

В ОД на МВР – Стара Загора е постъпила информация, че на 12.12.2020 г. двамата обвиняеми – А.А. и К.К. ще транспортират голямо количество тютюн за пушене до Стара Загора. Проведена била специализирана полицейска акция, при която те били задържани. Всеки от тях управлявал моторно превозно средство и поддържали комуникация помежду си чрез радиостанции. В условията на неотложност било извършено претърсване в автомобилите, като по предвидения в закона ред били иззети 199,70 кг тютюн за пушене, мобилни телефони и две радиостанции.

Обвиняемият А.А. е криминално проявен, осъждан двукратно за престъпления по чл.234 от НК. Деянието на 12.12.2020 г. е извършено в изпитателния срок на условно осъждане на лишаване от свобода за престъпление по чл.234, ал.2, т.1, т.2 и т.3, вр. ал.1, вр. чл.20, ал.2, вр. чл.26, ал.1 от НК. За престъплението, в което е обвинен, законът предвижда наказание от две до осем години лишаване от свобода и лишаване от права по чл.37,ал.1, т.7 от НК.

Определението на Районен съд – Стара Загора подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн