От днес в Стара Загора – диетични бутикови торти и сладки “При Мила”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Мила - сладкарница 107Мила - сладкарница 103Иска ви се да си хапнете вкусна торта, но без да се боите след това да стъпите на кантара? От днес това вече е възможно – в Стара Загора отвори врати единствената по рода си кафе-сладкарница – “При Мила”, в която произведените на място торти – много популярните традиционни руски “Прага”, “Ленинградска торта”, “Кошнички”, “Наполеон”, “Картошка” и др., както и съвременни торти и пасти като “Сникърс”, “Рафаела”, “Кейк-попси”, “Чизкейк”, “Червено кадифе” и др. - са нискокалорични, без глутен, без бяло брашно и мазнини.

Уютното и красиво ново старозагорско заведение се намира на ул. “Св. княз Борис” 41 (източно от “Майор Кавалджиев”), до клуба на ДПС и точно срещу кабинета на прочутата лечителка Момера Пенчева. Първоначално ще работи само като магазин с продажба и поръчки на торти и други сладки неща за вкъщи, а след отмяната на санитарните ограничения, която се очаква от 21 декември – и като пълноценна кафе-сладкарница с 20 места вътре и 20 отвън. От напитките освен кафе в “При Мила” предлагат какао, горещ шоколад и руски черен чай, а през лятото ще има и млечни шейкове.

Телефонът за поръчки е 0899 0000 63.

Мила - сладкарница 105Мила - сладкарница 106Майсторката на уникалните диетични изкушения Мила Тотева е симпатична млада жена от Беларус. Ослепителната блондинка е омъжена за наше момче – Светлан Тотев, управител на култовите заведения “При кмета”, “При адмирала” и “При Мускетарите”. Името на кафе-сладкарницата е своеобразно продължение на тези популярни в Стара Загора названия. Двамата са се запознали преди години на Слънчев бряг. Оттогава са заедно, имат три деца. Оценява Стара Загора като чудесен град за живеене, с мека зима, но и с труднопоносими за нея летни горещини. Две години Мила Тотева е работила в магазин “Берьозка”, след това в заведенията при мъжа си. “Започнах с тортите там, но нямаше подходящи витрини, за да ги експонираме. А сладкарството е тънък занаят – човек първо “опитва” с очите си и едва след това у него се поражда желанието да вкуси. Това вече е възможно тук, при нас” – обясни тя.

“В Стара Загора има много сладкарници. Но решихме да направим нещо по-различно, с руски акцент и руска музика. Със Светлан бързо стигнахме от идеята до реализацията. Месец и нещо ремонт и преустройство на помещението – и ето, вече сме готови да приемем първите посетители. Чакаме само фирмената табела за отвън, която ще пристигне в сряда” – разказа за медията ни Мила часове преди отварянето на заведението.

По образование тя е инженер-химик, но след това е придобила и две допълнителни професионални специалности – по сладкарско дело и по методика на физкултурата.

Мила Тотева е от столицата на Беларус и следи с тревога събитията там след изборите. По думите й Минск е много чист и уреден град, здравеопазването е на висота и е значително по-достъпно, отколкото в България. Много се държи на високото качество и естествения произход на храните. В родината й официалните езици са два – руски и белоруски, но дори тя, макар и коренячка столичанка, признава, че говори само 30% белоруски, и то защото са го изучавали в училище. И привежда интересни съпоставки между него, руския и българския език: “неделя” при нас и в Беларус е “неделя”, а в Русия е “воскресенье”; “добре” при тях е “добра”, а на руски “хорошо” – все славянски думи, но с известна етимологична дисперсия.

От руската общност в Стара Загора вече са направили поръчка за коледни сладки изкушения в “При Мила”. Днес собствениците на заведението ще приветстват с “Добре дошли!” и първите си клиенти на място.

Публикацията с визия за смартфони – тук >>>

Мила - сладкарница 101Мила - сладкарница 115
Мила - сладкарница 113Мила - сладкарница 109
Мила - сладкарница 111Мила - сладкарница 3Мила - сладкарница 4Мила - сладкарница 9Мила - сладкарница 10Мила - сладкарница 12

Мила - сладкарница 112
Мила - сладкарница 108Мила - сладкарница 116
#vvv

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн