Диригентът Красимир Къшев засажда гора за рождения си ден

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Krasimir KashevСвоеобразна гора ще посади известният старозагорски диригент Красимир Къшев по случай своя 60-годишен юбилей.

„Исках да оставя нещо за младите хора на Стара Загора и така в мен се зароди идеята за залесяване на гора. В подкрепа на каузата откликнаха и много от моите приятели – Николай Априлов, проф. Цветан Недялков, Димитър Щерев, Илия Ангелов, Орлин Горанов, формация „Диана Експрес“, доц. Веселин Койчев, Нелко Коларов и други. Без да се замислят, те се съгласиха благотворително да вземат участие в концерт. Средствата от този концерт да бъдат насочени към закупуването на фиданки, които да засадя край Стара Загора. За жалост тази инициатива не успя да се осъществи през 2020 година поради пандемията от COVID-19. Но през идната 2021 година, при благоприятна обстановка, старозагорци ще могат да се насладят на един великолепен благотворителен концерт под надслов „Да посадим гора за нашите деца“, разказа Къшев.

Събитието ще бъде по повод 60-тия рожден ден на талантливия диригент, а песните, които ще изпълнят емблематичните имена на българската музика, ще разказват за живота на Къшев.

Маестро Красимир Къшев допълни, че част от неговата инициатива ще стартира на 19 декември, когато той, заедно с приятели, ще положат основите на гората, като засадят първите 600 фиданки в дъбравската кория. Мястото е съгласувано с Държавно горско стопанство – Стара Загора и Регионалната дирекция по горите – Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн