Задържаха под стража 27-годишен за кражба на катализатори от автомобили

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Е.С., на 27 г., привлечен като обвиняем за това, че в периода от 21.10.2020 г. до 23.10.2020 г. (на неустановена дата) в Казанлък от лек автомобил “Мерцедес С 180”, в съучастие като извършител с И.Я., в условията на опасен рецидив, чрез използване на МПС – лек автомобил “Хонда Акорд” и на техническо средство – електрически трион, е отнел чужди движими вещи – част от ауспуховата система (ауспух и катализатор) от владението на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196, ал.1, вр. чл. 195, ал. 1, вр. чл.194, ал. 1, вр. чл. 29, ал.1, вр. чл. 20 от Наказателния кодекс.

По досъдебно производство е установено, че за времето от октомври 2020 г. до ноември 2020 г. обвиняемият Е.С., в съучастие с други лица, е извършил и поредица от кражби на катализатори от автомобили в района на Казанлък.

До момента са извършени разпити на свидетели, следствен експеримент, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Е.С. е осъждан многократно и настоящите престъпления е извършил в условията на опасен рецидив.

Определението на съда подлежи на обжалване.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн