Стара Загора предоставя храна за медици на първа линия по инициативата #ХапкаНадежда

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Няма малки и големи дарители, има големи и златни сърца!
*
128726876В самия край на ноември 2020 Стара Загора се присъедини към инициативата #ХапкаНадежда, като предоставя храна за лекарите, медицинските сестри и санитарите, които работят в covid-отделенията на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” и Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания. Това са общо 60 медицински специалисти – нашите „ангели в бяло”.

Кампанията стартира с дарение от Фондация “Христофор Бунарджиев”, което осигури храна за първите четири дни и ни даде увереност да продължаваме да търсим подкрепата на хората от общността. И хората се отзоваха – само за шест дни от индивидуални дарители са постъпили още близо 2000 лв. с които ще продължим да приготвяме топъл обяд за медиците през следващите дни.

В инициативата се включиха фирми и индивидуални дарители, които предоставят напълно безвъзмездно хляб, а други – сладкарски изделия (ф-ма Куманови). Доброволци се включват, пренебрегвайки собствената си обедна почивка, за да доставят храната до болницата. В неделя ресторант „Сръбска скара” ще осигури напълно безвъзмездно обяда на 60-те медици в дневната смяна.

За да продължим с инициативата, имаме нужда от вашата подкрепа.

За да се включите в инициативата:

*Като собственик на заведение с кухня или желаещ да дари дълготрайни, опаковани продукти – моля, свържете се с 0887 193 042 – Милка Колдамова

*Като желаещ да направи парично дарение -
Банкова сметка на Обществен дарителски фонд – Стара Загора
Първа Инвестиционна Банка, клон Стара Загора,
IBAN: BG02FINV915053BGN0DJ4D
Банков код: FINVBGSF
Основание: храна за медиците

За информация, договори за дарение – 0884 842 933; office@fund-sz.org – Обществен дарителски фонд.

1287268761Сигурни сме, че ще успеем заедно, обединени от признателността ни към персонала на първа линия. А хапката е най-малкото, което можем да направим за тях!
Благодарим ви на всички!
#gerb

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн