Ректорите на Тракийския университет и Техническия университет в София подписаха споразумение за сътрудничество в присъствието на министър Вълчев

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
DSC_5863DSC_5851 (1)Ректорът на Тракийски университет – Стара Загора доц. д-р Добри Ярков и ректорът на Технически университет – София проф.дн инж. Иван Кралов подписаха днус споразумение за сътрудничество.

На събитието присъстваха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който беше на работна визита в Стара Загора, директорът на Регионалното управление на образованието Татяна Димитрова, заместник-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова и заместник-ректорът на ТрУ доц. д-р Емил Славов.

Споразумението между двете висши учебни заведения цели да се установят академични връзки и сътрудничество за обучение, научни изследвания и обмен в различни научни области от взаимноизгоден интерес, които да бъдат конкретизирани допълнително в предварително подготвени работни програми.

Тракийският университет и Технически университет – София ще работят по съвместни научно-изследователски дейности. Те ще си сътрудничат за осъществяване на научно-изследователски проекти, научни изследвания и създаване на научно-приложни продукти по научно-изследователски програми с участието на преподаватели, докторанти и студенти от двата университета. Научните резултати ще бъдат съвместно публикувани, за да могат да бъдат използвани и от двете страни.

Двете висши учебни заведения ще организират и участват в съвместни научни мероприятия както на ниво Университет, така и на ниво Факултет и Департамент.

Ще бъде осъществен и обмен на академични кадри и студенти.

И двата университета ще си предоставят взаимно материално-техническа база, лекционен фонд, достъп до библиотеките, учебните зали и научните лаборатории. Ше си разменят посещения за контролиране на изпълнението и ефективността на дейностите по конкретните работни програми.

Гостите посетиха част от художествените галерии и музейните обекти в Тракийския университет. Министър Вълчев остана очарован от единствения Музей на коня в България. Той остави и свое впечатление в книгата за посетители: „Прекрасен музей! Поздравления за всички, допринесли за създаването и развитието му! Желая ви здраве и сили да го надграждате и да утвърждавате Тракийски университет – Стара Загора като отлично място за учене!“

DSC_5809DSC_5748
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн