Конкурс за сурвачки обявяват в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Survachki„Сурва, Весела година” – традиционен конкурс за сурвачки и рисунка обявяват Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие – 2020 година

До 15 декември се очакват сурвачки и рисунки за участие в традиционния конкурс на Община Стара Загора и Центъра за подкрепа за личностно развитие. В конкурса могат да участват ученици от 7 до 14 години разделени в две групи:

І група – 7- 10 години и ІІ група 11 – 14 години.

Сурвачките трябва да са изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да показват умения за изработката им. Ще бъдат оценявани сръчността и познанията на участниците за коледните и новогодишните обичаи в България.

С до две творби без ограничения в жанра – живопис и графика могат да се включат и малките художници отново в двете възрастови групи:

І група – 7-10 години и ІІ група – 11-14 години.

Изискването е рисунките да са във формат 35/50 см (без паспарту), като техниката е по избор.

Сурвачките и рисунките трябва да са съпроводени с информация за двете имена на участника, години, клас, училище и телефон. Желаещите да се включат носят или изпращат творбите си в сградата на Центъра за подкрепа за личностно развитие на ул. „Захарий Княжески” 71, ет.3.

Списъкът с наградените творби ще бъде публикуван в сайта на ЦПЛР-Стара Загора и на страницата на центъра във Фейсбук на 20.12.2020 година. Наградените участници, могат да получават своите награди от 21 до 23 и от 29 до 30.12. 2020 година в ЦПЛР ул. „Захарий Княжески” №71 ет.3. Творбите ще бъдат изложени в централна градска част в навечерието на коледните празници.

За допълнителна информация: тел. 042 63 86 98, 042 62 90 62
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн