Гласувайте за „Африканката“ на Старозагорската опера в “Културно събитие на извънредната 2020″

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Африканката София-планГласувайте за спектакъла „Африканката“ на Държавна опера – Стара Загора, представен на сцената на Зала 1 в НДК! Номинацията е в престижния сайт за култура „Площад Славейков“.
Може да дадете своя глас до 31 декември тук:
https://www.ploshtadslaveikov.com/glasuvajte-kulturno-sabitie-na-izvanrednata-2020-godina/

Да вървиш по утъпкани пътеки може да е лесно, но не носи удоволствие. Трудностите дават мъдрост, изпитанията каляват характера. Изборът на репертоар в един оперен театър по същия начин може да подпомага творческото и професионално израстване на трупата.

Изборът на „Африканката“ е предизвикателство за всеки оперен театър. Радостно е, че гостуването на Старозагорската опера в София предизвика многобройни спонтанни и възторжени оценки на публиката. До голяма степен те са закономерен резултат от яркия творческия почерк на режисьорката Вера Немирова.

Независимо и от изпитанията на COVID 19, седеммесечното отложено гостуване на Старозагорската опера показа, че едно от най-трудните заглавия в оперната литература може да се запази и да защити убедително големите послания на постановката. Доказва го реакцията на зрителите, които проявиха любопитството да видят едно на практика непознато у нас заглавие.

На 6 октомври София аплодира „Африканката” – първото голямо събитие във време на пандемията от COVID-19 на сцената на зала 1 на Националния дворец на културата.

Гастролът на старозагорската опера в НДК надмина всички очаквания.

Властта на опера! Отдавна не се беше случвало подобно чудо. Преди доста на брой години Райна Кабаиванска събра на свой спектакъл на „Тоска“ Петър Стоянов, Иван Костов и Йордан Соколов. Но то беше някога! Сега президентът Румен Радев и зам.-председателят на парламента Емил Христов уважиха великолепния спектакъл на Вера Немирова в зала 1 на НДК. Те отидоха да поздравят артистите и се снимаха с тях.

Още по темата:
Триумфът на “Африканката” на Старозагорската опера в София – отзиви от публиката
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн