ЖФК “Локомотив” засилва интереса към женския футбол в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
LOKO STZОсем победи, едно равенство и една загуба. Голова разлика 39:5. 25 точки и трето място във временното класиране след 10 кръга. Това са сухите цифри зад името на ЖФК „Локомотив“ (Стара Загора), който от мнозина е определян като приятната изненада в женския футболен шампионат този сезон. За ръководството, което от близо година инвестира в развитието на клуба, обаче това е очакван резултат от последователната работа на всички по веригата.

Треньорът Диана Колева от години е начело на тима и познава в детайли качествата на всички момичета в състава. В основите му са млади местни момичета, за които футболът освен хоби, постепенно се превръща в истинска страст, а спечелената републиканска титла за девойки старша възраст преди година изглежда като начало на поредица от успехи. Редом с младите са и няколко по-опитни състезателки като Нина Георгиева, Петя Дикова, Тина Орешкова, както и капитанът на Северна Македония Ели Яковска, на чиято рутина и точни решения разчита треньорският щаб.

Сезон 2020-21 започна с домакинска победа 8:0 срещу „Левски“ (Чепинци), но пък седмица по-късно „Етър“ спечели с 2:1 в Стара Загора, нанасяйки първо и единствено поражение на „Локомотив“ досега. Последва серия от пет поредни победи, която постепенно изкачи старозагорки напред в подреждането, преди да дойде нулевото реми срещу „Барокко“ под Аязмото. Грешката бе поправена незабавно, и то срещу пряк конкурент за призовите места – „Пирин“ – 1:0 в Благоевград. Това сякаш даде криле на тима и няколко дни по-късно дойде и същинската наказателна акция срещу „Янтра“ от 12:0.

До края на полусезона предстоят сблъсъци срещу още два от отборите със заявка за медал – „Локомотив“ (Пловдив) и “ЛП Суперспорт”, както и мач срещу хегемона “НСА”, чиято доминация миналата година бе спряна единствено от „Локо“ (Стара Загора) с равенството 1:1.

Резултатите, победите и по-челното място в таблицата не се приемат като категорична и безусловна цел в „Локомотив“, а на този етап продължават да са логично следствие. От клуба са уверени, че с предстоящите подобрения в тренировъчната база, които ще разширят възможностите за развитие в школата, както и с успехите на представителния тим интересът към женския футбол под липите ще се засилва. В ЖФК „Локомотив“ очакват все повече амбициозни и целеустремени момичета да разбият клишето, че футболът е само мъжки спорт.
#
evr

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн