300 дръвчета засадиха от „Ате Пласт“ в новата си инициатива „Засади за БЪДЕЩЕ! Дай пример!“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
AtePlast1AtePlast2На 14 ноември служителите в старозагорската фирма “Ате Пласт”, в партньорство с ПроКредит Банк, Разсадник за декоративни растения “Интродукция – Георгиев и С-ие” и с подкрепата на Община Стара Загора засадиха над 300 широколистни дръвчета в района Борова гора, под Католическата църква до кв. Лозенец. Инициативата е част от от CSR програмата на компанията и е в подкрепа на каузата на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров Стара Загора да е най-зеленият град в България.

„Като отговорна компания ние работим в насока развитие и опазването на околната среда не само чрез своите зелени продуктови решения за бинеса, но и чрез нашите устойчиви каузи, в които се включват и служителите ни. Стартирахме засаждане на мини гора – гората на „Ате Пласт“ и целта ни е това да стане традиция и пример и за другите фирми в Стара Загора – една устойчива инициатива, която може да окаже огромно положително въздействие. Само засаждането на млади дървета може да обърне климатичните промени, които са вече факт“ – сподели Мария Жекова, управител на “Ате Пласт” ООД (на първата снимка).

Кампанията е под наслов „Засади за БЪДЕЩЕ! Дай пример!“ и е само началото на поредица от действия – засаждане на още дръвчета и периодична грижа за тях, за да могат наистина да оцелеят. Тя е и продължение на инициативите на “Ате Пласт” от пролетта и есента „Да започнем на чисто“ (когато служителите на компанията почистиха територии около своите производствени бази) и “Доброто за пример!” (кампанията за събиране на пластмасови капачки). “Ате Пласт” е официален събирателен пункт за пластмасови капачки в Стара Загора на „Капачки за бъдеще“ и само преди месец им предаде 77 кг под формата на капачки.

Като отговорна съвремена компания, следваща своята политика за опазване на околната среда, “Ате Пласт” ООД инвестира непрекъснато в нови по-икономични технологични линии, които им позволяват да бъдат по-гъвкави благодарение на тяхната енергийна ефективност и производствени възможности. В своето продуктово портфолио фирмата предлага 4 варианта на изделия, които ще намалят замърсяването на околната среда и ще изпълнят новите изисквания на потребителите за по-устойчиво развитие.

AtePlast3AtePlast4
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн