“Ветеринарна медицина” и “Животновъдство” на ТрУ отново първи по рейтинг в България

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
TrU-5Професионалните направления „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“ на Тракийския университет в Стара Загора са на първо място в Рейтинговата система на висшите училища в България на Министерство на образованието и науката.

Индикатори за рейтингите на различните професионални направления във висшето образование са учебен процес, научни изследвания, учебна среда, социално-битови и административни услуги, престиж, реализация на пазара на труда и регионална значимост.

Рейтинговата система на висшите училища прави класации сред висшите училища за 11-та поредна година, като освен като ориентир за кандидатстудентите в посока професия, служи и на МОН като инструмент за провеждане на политика на преструктуриране на приема и на финансирането на висшето образование.

Професионалните направления „Ветеринарна медицина“ и „Животновъдство“ на Тракийския университет взеха призовите места и за 2019-та година.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2020 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн