13 с COVID в Дома за стари хора на Старозагорските бани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Dom za stari hora na Banite 1Във връзка с получена информация на 11.11.2020 г. по обяд от ЦСМП – Стара Загора за настанени в Дома за стари хора на Старозагорските бани пациенти със съмнение на COVID-19, още същата вечер РЗИ – Стара Загора извърши проверка на място и изследва с бързи антигенни тестове всичките 67 домуващи и 34-ма души от персонала.

Установиха се положителни резултати при 7 от домуващите и при 6 души от персонала. Взети са проби за изследване по метода PCR на всички положителни, при 11 от тях резултатът от бързия тест се потвърди.

РЗИ – Стара Загора предприе следните мерки: извършване на крайна дезинфекция на целия дом, обособяване на сектор за изолация на хората, заразени с COVD-19, налагане на 14-дневна карантина на Дома за стари хора и извеждане на персонала с положителни резултати за домашно лечение. От 11-те диагностицирани с коронавирус трима са с лека симптоматика.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн