Старозагорски ученици писаха с паче перо химна на Кирил и Методий

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
123946777_4037710286276152_5641504445680946083_nВъзпитаници на СУ „Христо Смирненски“ в Стара Загора осъществиха поредица от дейности по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“, съобщиха от училището.

При стриктно спазване на хигиенните изисквания учениците от 2-4 клас посетиха постановката „Малката русалка” на Куклен театър Стара Загора и поредица от Ателиета в Регионален исторически музей.

Занятието „С перо и мастило“ върна третокласниците в годините на Възраждането, когато учениците са писали на пясък, с калем и с пачи пера. На децата бе дадена възможност сами да изпишат кратък текст с помощта на перо и мастило и да попълнят липсващи думички от химна на българската просвета „Върви, народе възродени” на работните си листове.

Ателие „Млад археолог“ предизвика интереса на учениците с беседата за историческото развитие на нашия град и културните археологически пластове, съхранили предмети от живота и бита на предците ни. По интерактивен и интригуващ начин бе демонстриран способът за разпознаване, реставриране и датиране на археологическите находки. На децата бяха предложени атрактивни тестове със снимки на исторически находки, които те сами трябваше да разпознаят, назоват, дорисуват и датират. Кулминация на занятието бе моментът, в който децата сами “откриват” предмети в специално изработени пясъчници, след което ги сглобят и съотнасят към определена историческа епоха на магнитно табло.

При изключителен интерес преминаха и занятията в ателие „Тракийски войн” и ателие „Реставрирам сам“ с учениците от 2 и 4 клас.

Целта на работата по националната програма е повишаване интереса на учениците и на мотивацията им за учене.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн