Да има каси само за хора над 65 години, препоръча Областният медицински съвет

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
21 ученици и 63-ма педагогически и други специалисти в училищата са с коронавирус в Старозагорска област
*
IMG_5823 (Large)Заболеваемостта от COVID-19 в Старозагорска област е малко под средната за страната, но областта, както и повечето в България, е в рисковата „червена“ зона, каза директорът на РЗИ д-р Станимир Станков на проведеното днес заседание на Областния медицински съвет.

Препоръчано бе при възможност в хранителните търговски вериги да бъдат отделени каси за приоритетно обслужване на възрастни хора над 65 години, както и да бъдат поставени уреди за измерване на температурата на входовете на големите търговски обекти.

Татяна Димитрова, директор на РУО, съобщи, че към момента в Старозагорска област има 21 ученици с коронавирус. Педагогическите специалисти с положителен тест са 53-ма, а непедагогическите специалисти, работещи в училища, са 10. Паралелките, поставени под карантина, са общо 8. В малките населени места няма регистрирани случаи на деца и учители с коронавирус, заради по-ограничените възможности за контакти.

Съгласно препоръките на Министерството на здравеопазването от 9 ноември, преминаването към обучение от разстояние в електронна среда ще се извършва с решение на областно, общинско и училищно ниво. Всяко училище самостоятелно може да заяви желанието си за преминаване към дистанционно обучение, като то може да обхване отделен випуск или отделни паралелки. Училищата сами ще решават кои класове и как могат да се редуват в карантина, къде и кои паралелки могат да се разделят и т.н.

До този момент в Старозагорска област няма подавани молби от директори за дистанционно обучение на класове или випуски, каза Татяна Димитрова.

На заседанието бяха обсъдени и организационни въпроси, свързани с работата на болничните заведения.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн