Два кабинета за тестване за COVID-19 работят в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
__MBAL_KirkovichВ УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора работят два кабинета за изследване за COVID-19 с PCR тест и с бърз антигенен тест. В тях се диагностицират пациенти с направления, издадени от Регионалната здравна инспекция или насочени от личния лекар по негова преценка.

Всеки желаещ също може да си направи тест, но ако е без направление, това се извършва срещу заплащане.

Кабинетите са разположени съответно:

* На източния вход на болничния комплекс, до източната бариера, където се извършват и двата вида изследвания ;

* На територията на Спешно приемно отделение в основната сграда на лечебното заведение в обособен за целта кабинет – „филтър”, в който се извършват само антигенни бързи тестове.

В кабинета за PCR изследване, до източната бариера, бързи тестове ще бъдат извършвани в часовете от 12:30 до 15:30 часа.

Днес УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Стара Загора разкрива още 25 легла за лечение на пациенти, положителни на COVID-19. Ръководството на лечебното заведение е отправя апел към останалите лечебни заведения от града също да увеличат капацитета си, защото в тази епидемична обстановка всеки има право на навременно и адекватно лечение, независимо от социалния и здравния си статус.
#

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн