Специалното издание на предаването на Старозагорската опера „Зад кулисите” в „Нощта на театрите”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Operata 1024Световната оперна звезда Желко Лучич с ексклузивно интервю

На 21 ноември от 11.00 часа Държавна опера – Стара Загора ще се включи в програмата на осмото издание на „Нощта на театрите” с извънредно предаване на живо от залата на театъра. Специален гост на онлайн предаването на Старозагорската опера „Зад кулисите” ще бъде звездата на Метрополитън опера баритонът Желко Лучич, който идва за първи път в България по покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов. Именитият певец ще гостува в премиерата на операта „Бал с маски” от Джузепе Верди, с която ще се открие официално на 27 ноември, от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера 51-то издание на Фестивала на оперното и балетното изкуство под мотото „Фестивал на надеждата”.

Желко Лучич

Желко Лучич

Желко Лучич продължава да печели признание за своите изпълнения в драматичния баритонов репертоар във водещите световни оперни театри . В продължение на над 15 години името му се чете постоянно в афишите на  Метрополитън опера, Кралската опера в Лондон, Миланската скала, Виенската Щатсопер, операта в Сан Франциско, Френската национална опера „Бастилията”. Авторитетната световна музикална критика го определя като един от най-прочутите вердиеви баритони днес.

Старозагорската опера в „Нощта на театрите”

За трета поредна година Държавна опера-Стара Загора участва в „Нощта на театрите” с представянето на световни оперни артисти. През 2018 във фокуса бе иновативният проект на театъра „Палячи” – Опера в цирка за първи път в България, а световният тенор Калуди Калудов бе едно от лицата на „Нощта на театрите”. През 2019 година в програмата на инициативата бе включена среща с публиката на най-успешната жена-режисьор в съвременния оперен свят Вера Немирова „Преди премиерата” на операта „Африканката” от Джакомо Майербер /отново за първи път в България/. Тази година – оперният ас Желко Лучич приема заедно със Старозагорската опера да бъде част от уникалната платформа на „Нощта на театрите” – „едно място, което ни събира”, защото, както споделят организаторите, „изкуството запълва празнините”!

Гледайте специалното издание на „Зад кулисите” в Нощта на театрите на 21 ноември, събота, от 11.00 часа

на фейсбук страницата https://www.facebook.com/StateOperaStaraZagora/

В ефира и фейсбук страницата на ТВ Загора  https://www.facebook.com/TVZagora

Предаването на Старозагорската опера „Зад кулисите”

Онлайн предаването „Зад кулисите” на Старозагорската опера се излъчва 2 пъти в месеца -  в неделя, от залата на Старозагорската опера и се радва на вниманието на многохилядна аудитория. Първото по рода си собствено онлайн предаване „Зад кулисите” Старозагорската опера стартира на 28 ноември 2019 година по време на провеждането на 50 – тия Фестивал на оперното и балетното изкуство и вече има своята успешна едногодишна история. В предаването „Зад кулисите” зрителите имат възможността да се срещнат отблизо със своите любими оперни и балетни артисти, гостуващи имена от световните сцени, да се запознаят с „лицата на театъра” на- и зад сцената, да научат любопитни подробности и истории по време на подготовката на премиерите, знаковите събития и фестивалните вечери на Старозагорската опера, да надникнат в залите по време на репетиции. „Зад кулисите” има своите постоянни рубрики, които включват тематични гостувания с интервюта в студиото от залата на Операта, атрактивни репортажи „Лицата на театъра”, „Репетиция”, „Дебюти”, „Премиери”.

#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн